Rkzv De Amstelgeuzen

 

Centrumplan

Roeivereniging De Amstelgeuzen heeft een mooie thuisbasis bij het Haventje. Bestuurslid van de Amstelgeuzen, Annette Neervoort maakt zich echter wel zorgen over wat de herinrichting van het centrum van Ouderbetekent voor de ‘huiskamer’ van De Amstelgeuzen. Bekijk hier de vlog van De Amstelgeuzen. Wat vindt u van de stelling: "Roeivereniging De Amstelgeuzen moet in het Centrum blijven!"? Gefeliciteerd!

Geslaagd! Wendelmoet en Karianne hebben hun roeidiploma. Adriana en Marjon hun stuurdiploma. GEFELICITEERD!
Roeivereniging Willem III steunt De Amstelgeuzen

Roeivereniging De Amstelgeuzen, gevestigd achter de Plus supermarkt in het Haventje van Ouderkerk, is sinds deze week 2 lichte eenpersoonsroeiboten rijker. Roeivereniging Willem III uit Amsterdam geeft de 2 skiffs in bruikleen. Daarnaast helpt Willem III De Amstelgeuzen met advies en technisch onderhoud.

Willem III brengt opvallend veel kampioenen voort. Olympisch en WK-toppers Niels van der Zwan, Adri Middag en Tom van den Broek brachten de Geuzen namens Willem III een bezoek. Materiaalcommissaris Niels: “We vinden het als grote roeivereniging belangrijk om kleinere verenigingen als De Amstelgeuzen te steunen. Daarmee dragen we bij aan een bredere basis van de roeisport in de regio.” Samen hebben zij de skiffs officieel overgedragen aan het bestuur van de Amstelgeuzen

.


Amstelleeuw: 1-persoons Liteboat

Onze nieuwste aanwinst, De Amstelleeuw,  is een stabiele en daarom ook voor beginners makkelijk te bevaren liteboat: de Litesport 1X, carbon versterkt (gewicht is maar 25 kg). Ook als je niet veel ervaring hebt met skiffen of C1-en  kun je met de Amstelleeuw coronaproof  roeien.

Let op: het is niet toegestaan om alleen het water op te gaan. Ga altijd met iemand anders het water op. Dat kan in onze brede D1of kano's. Of laat iemand op de kant meefietsen.